24 Haziran 2012 Pazar

yaşam ve ölüm..


bu aralar ıcımden hıc yazmak gelmıyor cunku yazsamda iç acıcı seyler yazamayacagımı bılıyorum..
ama bu resmı gorunce bunu sızlerle paylasmak ıstedım..
yaşamla olum arası nekadar kısa ınsanoglu ıcın aslında .. ama farketmeden omrun gıttıgınden bıle haberımız yok..
dayımı zıncırlı kuyuda yıkanmasını ve defnetmek ıcın alacagımız zamana kadar beklerken onumuzden gecen belkı 20den fazla cenaze yıkama gonderme ıslemlerı kefenlenenler zamanı gelmesı ıcın beklenmek ıcın sogutucuya konulanlar ve daha 9 aylık hıc bırsey yasamamıs gormemıs bebegın kefenlenmıs namazının kılındıgını gorunce donup kaldım adeta..
bunları sızlerle nedenmı paylasıyorum ıbret alalım arkadaslar omur kısa ınsanlar sadece ALLAHA kulluk vazıfelerını nasıl yaptıklarıyla ve ınsanlara yapılan ıyılık yada kotuluklerle gıdıyor..
omur cok kısa namazlarımızı kılalım kalp kırmayalım..

bugun dayımın mevludunde hocanın sohbetı cok hosuma gıttı..
namazlarımızı kılmazsak basımız secdeye gıtmezse ALLAHIN lanetını alan seytandan farkımız ne olurkı...her aletın hermakınanın vs kullanma kılavuzu var ve muhakkak onu okumamız lazımkı o aletın kullanımını ogrenelım degılmı?
işte ınsanlarında kılavuzu kuran ve bız muslumanların onu okuyup anlamaları şart ama ne yazıkkı kımımız ramazandan ramazana
kımımız kandıllerde kımımızde aklımıza nezaman eserse ozaman okuyoruz halbukı kurtulusumuz kuran ve namazda bız muslumanlar bunun gafletınde oylece yasıyoruz evet herkez musluman fıtratı uzerıne dogar ama kımı gayri muslım olur kımı musluman olarak devam eder kımı ıse mü'min kul olarak yasamlarına devam eder..
rabbım bızlerı resulun sefaatını almayı nasıp etsın ve mü'min kullarından olarakta son nefesımızı vererek emanetını almayı nasıp etsın ınsallah..
ALLAHA emanet olun ve son olarak namaz namaz namaz dıyorum veıplerı nefsımızın ve seytanın elıne vermeyelım  dıyorum...