29 Mayıs 2012 Salı

havuçlu cezerye

malzemeler:
3havuç,
1su bardagı su,
1subardagı tozseker,
2paket petibör bisküvi,
vanilya
2corba kasıgı margarin
1cay bardagı kırılmış ceviz
hindistan cevizi
yapılışı
havucu rendeleyip tencerenin icerisine alıp tozsekeri,suyu koyupocagın altını yakıyoruz.kıvamı macun kıvamı gıbı olacak. ocaktan alıp ustune bisküvileri kırıyoruz vanilyayı margarini koyuptahta kasıkla agır agır karıstırıyoruz.kıvamı koyu olacak. harc sogumaya bırakıyoruz. elin dayanabilecek sıcaklıga gelınce cevız buyuklugunde yuvarlayıp hındıstancevızıne bulayıp uzerlerınede kurdan yerlestırıp servıs yapıp afıyetle yıyoruz benıde davet edıyorsunuz sonra :)))